joi, 23 octombrie 2014

Acneea hormonala

                                                                       (sursa imagine)
Am decis sa va vorbesc astazi despre acneea hormonala.
Cu totii am avut sau avem de a face cu acest tip de acnee.
Acest tip de acnee poate aparea oricui si oricand ,in special la persoanele care au un dezechilibru hormonal.
Acneea hormonala este foarte des intalnita la adolescenti, datorita schimbarilor hormonale provocate de corpurile lor aflate in plina dezvoltare.
Orice schimbare care este legata de corpul tau, poate provoca aparitia ecneeii hormonale.
Iata alte cateva exemple de astfel de schimbari:
-datorita produselor cosmetice folosite necorespunzator sau care nu se potrivesc tenului (in special tenul gras,este predispus la acest tip de acnee)
-in timpul ovulatiei
-in timpul menstruatiei
-pe perioada unei sarcini
-datorita unor medicamente sau terapii hormonale
Daca suferi de acnee hormonala,cel mai bine este sa vizitezi un medic dermatolog.Cu siguranta in urma unor analize de specialitate,el va sti ce sa iti recomande pentru tratarea tenului tau.
Am dorit sa va spun cateva sfaturi pe care le puteti pune in aplicare pentru ca aceasta acnee sa poata fi ''tinuta'' cat de cat sub control:
Ai grija ce mananci -incearca sa consumi cat mai multe fructe si salate,evitand pe cat posibil ciocolata,nucile,alunele(in general produsele uleioase) in special in perioada in care corpul tau sufera schimbari hormonale.
Bea mai multa apa -acest lucru te va ajuta enorm!Apa te va ajuta sa elimini cat mai multe toxine din corpul tau si de asemenea vei obtine un par sanatos si unghii sanatoase.
Fa exercitii -te vei simti altfel si vei avea un corp sanatos.In timpul exercitiilor fizice corpul nostru produce endorfine denumite ca ''moleculele fericirii'' care nu numai ca te vor face sa te simti bine, dar vor ajuta la tinerea sub control a hormonilor ''rai'' din corpul tau.
Dormi -incearca sa ai un program regulat de somn de minim 6-7 ore pe zi.Ar fi bine ca inainte de culcare sa bei un ceai natural calmant,cum este caiul de tei de exemplu.Te va ajuta sa ai un somn linistit.
Nu fii stresat -nu e usor sa incerci sa nu te stresezi in zilele noastre,avand in vedere ritmul alert in care ne traim vietile,insa trebuie sa incerci pe cat posibil ,pentru ca de multe ori stresul este cauza multor altor boli care ne pot afecta organismul,cum este caderea parului de exemplu-de care am suferit si eu acum ceva vreme in urma.
Cel mai important :
Igiena-spala cat poti de des fata de perina,
-foloseste un prosop special pentru fata,
-daca ai obiceiul de a-ti atinge fata foarte des,incearca sa nu mai faci asta,iar daca totusi o faci,fii sigur ca mainile tale sunt mereu curate
-spala pensulele de machiaj dupa fiecare folosire
Acestea sunt regulile pe care eu le urmez pentru a avea  un corp si o piele sanatoasa.Nu spun ca sunt neaparat un exemplu de urmat,dar nu cred ca ti-ar face rau daca ai urma aceste sfaturi.
Tu ce alte reguli de ingrijire folosesti pentru a te feri de aparitia aneii hormonale?
kisses&bybye~


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu