duminică, 12 mai 2013

prajituri...

 
Buna fetelor!
Astazi va voi prezenta bunatatile pe care le-am pregatit in weekend.
Atat eu cat si sotul meu adoram prajiturile,astfel incat ,cand am aflat Vineri o reteta minunata de tort cu mere coapte abia am asteptat sa o pregatesc.
Reteta mi-a fost impartasita de o colega de serviciu(doar ce putem face in concediu,decat sa pregatim mici surprize celor dragi).
Inarmata cu toate ingredientele Sambata dimineata am pornit la ''lupta''.Trebuie sa va spun ca desi in mod normal sunt destul de organizata,cand intru in bucatarie fac ravagii :))in fine...deci m-am pornit sa prepar acel tort cu mere coapte.
In tava in care urma sa coc acel tort,am pus 4 linguri de zahar.Dupa ce s-a topit zaharul ,am rotit tava astfel incat acel zahar topit sa fie pe toti peretii tavii respective,apoi am lasat-o la racit.Am curatat merele(4 mere),iar mai apoi le-am taiat felii mai groase dupa care le-am asezat frumos in tava aceea pregatita mai inainte.Am taiat cateva bucatele mici de unt,de marimea unui varf de cutit ,pe care le-am asezat frumos intre bucatile de mere.Pasul urmator a fost sa pregatesc blatul de tort.Pentru pregatirea acestuia nu este necesara o reteta speciala,ci faceti blatul asa cum sunteti invatate.Eu am facut blatul din 8 oua mari.Intre timp,tava noastra cu merele s-a racit.Turnati compozitia blatului peste mere si dati apoi la copt in cuptorul incins in prealabil.
Dupa ce sunteti sigure ca blatul este copt,scoateti tava din cuptor si lasati blatul macar 5 minute in tava inainte de a-l scoate.Dupa 5 minute,rasturnati blatul pe tava sau platoul pregatit.
iata ce a iesit
eu zic ca arata grozav
Imi pare rau ca nu am pozat toti pasii urmati in pregatirea acestui tort.
Am lasat blatul sa se raceasca si m-am pus sa pregatesc budinca de ciocolata (puteti face cu orice fel de budinca,insa eu am vrut de cioco :)) ).
Dupa ce atat blatul cat si budinca s-au racit ,am pus budinca deasupra blatului,''imbracand'' mai apoi blatul in frisca.
Dupa ce a fost gata l-am pus in frigider.
cu siguranta voi mai face aceasta reteta si abia astept sa apara si alte fructe.Sunt curioasa cum va iesi cu cirese,piersici sau caise...mmm...doar cand ma gandesc imi lasa gura apa :))
nu il laud pentru ca l-am facut eu,dar e pur si simplu delicios
Daca tot m-am pus sa fac acest tort,m-am gandit sa pregatesc si niste savarine,deoarece Duminica urma sa mergem in vizita la mama.Iata cum au iesit :
La prepararea lor am folosit gem de piersici
acestea sunt formele folosite
 
Am fost putin dezamagita ca nu au crescut asa ca de obicei,insa ce sa-i faci?Oricum,ai mei s-au bucurat foarte tare de ele,iar mama ca de obicei la plecare mi-a pregatit taitei ,pe care sotul meu ii adora.
Nu exista data sa plecam de acasa si sa nu ne faca mama taitei.
Asadar Duminica ne-am intors de la tara pe la ora 17,apoi am lenevit,vizionand filme iar pe seara am servit un ceai de musetel si am mancat cateva capsuni din gradina mamei .
au fost foarte dulci

un ceai minunat,care m-a ajutat sa ma relaxez si sa am un somnic foarte placut :)
 
Asa mi-am petrecut eu acest weekend.Voi ce ati facut?
 


2 comentarii:

  1. Am facut si eu tortul asta de vreo 2 ori si este absolut delicios :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi pur si simplu ne-am indragostit de el.Spune-mi te rog, ai incercat si cu alte fructe?

    RăspundețiȘtergere