duminică, 12 mai 2013

ingrijirea pielii corpului

Suntem atat de preocupate de tenul nostru,de prevenirea aparitiei ridurilor.Dar oare acordam suficienta atentie corpului nostru?

Oare stim ce trebuie sa facem pentru a avea o piele hidratata si fina ca matasea?
In primul rand exfolierea.

Acesta este primul pas pentru a avea o piele catifelata ca de bebelus.Atunci cand exfoliem pielea indepartam stratul ce celule moarte si pregatim astfel pielea pentru urmatoarea etapa.Este foarte important sa aplicam exfoliantul pe pielea umeda,incepand cu umerii si coborand in jos.Niciodata nu folositi exfoliantul de corp pe fata deoarece acesta este mai dur cu tenul.Pentru fata folosim un exfoliant special conceput pentru tenul nostru.Dupa ce ai aplicat exfoliantul,cu miscari circulare incepi sa indepartezi celulele moarte.Acorda o atentie deosebita coatelor,genunchilor si la calcai,iar aici poti folosi chiar si o pila speciala sau chiar o manusa exfolianta.

Exfolierea corpului e bine sa fie facuta 1-2 ori pe saptamana.Dupa exfoliere bineinteles urmeaza aplicarea lotiunii,uleiului sau a untului de corp,depinde de preferintele fiecaruia.

Cu siguranta avem multe optiuni cand vine vorba de alegerea produsului de ingrijire a corpului,insa  nu tebuie sa folosim numai un anumit fel.Unturile de corp dupa cum bine stim sunt recomandate sa fie folosite in special iarna,atunci cand pielea trebuie sa fie intens hidratata.Lotiunile au o textura usor lichida ,ceea ce le face mai usor de folosit,deoarece mai mereu le gasim in flacoane cu pompita,diverse tuburi,ele fiind preferatele mele :)     
   
Uleiurile sau spray-urile pe baza de ulei hidrateaza foarte bine corpul mai ales dupa dus sau baie.Desi au un pret putin mai mare decat lotiunile de corp,o sticla de ulei va tine intotdeauna mai mult timp,pentru tot corpul fiind de ajuns doar cateva picaturi.
De asemenea asa cum pentru fata folosim intotdeauna o crema cu FPS,la fel trebuie protejat si corpul.Toata lumea isi doreste un bronz frumos, dar stim insa cat de daunator poate fi soarele pentru pielea noastra.
Asa cum am mai spus si inainte trebuie sa consumi multe lichide,beti apa,va ajuta nu doar tenul sau parul ci si veti avea un organism sanatos si astfel o piele sanatoasa.

Consumati multe fructe,legume,mai ales acum ca vine vara si vom avea de ales intre felurite fructe si legume.O salata,poate fi o masa sau o gustare minunata,fiind un adevarat beneficiu pentru corpul nostru.
Faceti miscare,veti vedea ca va veti simti minunat iar pielea va arata grozav.Ati vazut prin diferite reviste sau chiar si la stiri,varstnici care arata foarte bine pentru varsta lor,dar inca fac miscare?Stiu ei ce stiu!
Recunosc ca si eu am unele zile in care nu ma hidratez suficient,poate nu fac sport zilnic,dar incerc in fiecare zi sa duc o viata echilibrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu