miercuri, 12 iunie 2013

Kingdom of the winds


V-am povestit aici despre serialul meu preferat dintre toate serialele coreene istorice urmarite pana acum.A venit momentul acum sa va povestesc despre un alt serial la fel de captivant numit "Regatul Vanturilor",care vine ca si o continuare a serialului Jumong.
In acest serial este vorba despre printul Muhyul(viitor rege Daemusin)fiul regelui Yuri.
 Regele Daemusin a fost nepotul lui Jumong si al treilea conducator al regatului Goguryeo.
Acesta a intarit regatul Goguryeo si l-a extins in urma multor lupte si razboaie purtate cu natiuni mai mici dar si cu regatul Buyeo al carui rege era Daeso-fratele vitreg al bunicului sau.Datorita tuturor luptelor si razboaielor purtate in timpul domniei sale,regele Daemusin mai este numit si "Zeul Razboaielor".
In serialul "Regatul vanturilor", atat rolul printului Muhyul cat si rolul regelui incoronat Daemusin sunt interpretate de catre actorul Song Il Gook,acelasi actor jucand rolul de print si mai apoi rege in Jumong.
Mi-a placut enorm ca au ales acelasi actor pentru a interpreta rolul lui Muhyul,acesta fiind nepotul lui Jumong si in plus de asta, Song Il Gook a redat foarte bine caracterul printului imatur si prostanac iar mai apoi caracterul unui om puternic si inteligent demn de condus un regat.
Serialul il descrie pe printul Muhyul ca fiind nascut sub profetia de a-si ucide parintii,fratii si de a-si distruge natiunea.


Tatal sau,regele Yuri

crede profetia insa nu se indura sa-si ucida fiul ci decide sa-l trimita departe pentru a trai o viata obisnuita,sperand sa nu-l mai intalneasca vreodata.Cel caruia ii este incredintata sarcina de a duce copilul cat mai departe este chiar fratele mai mare al acestuia,
printul Haemyung .Acesta din urma hotaraste sa-l lase pe micut in grija unei prietene care se ocupa de picturile din mormantul regelui Jumong.
Peste cativa ani,Muhyul plictisit deja de viata sa in pesteri si de picturi decide ca este timpul sa vada lumea.Si astfel insotit de catre prietenul sau din copilarie-Maro porneste la drum spre o multime de aventuri care il vor ajuta sa se formeze.
Haemyung este acum printul mostenitor al tarii si dupa o serie de evenimente ajunge sa-l intalneasca pe Muhyul si incepe sa-l ajute fara sa-i spuna ca este fratele lui.
Haemyung decide sa-l atace pe Daeso.

Insa planurile sale dau gres pornind un conflict cu Buyeo si riscand un razboi intre cele doua tari.Din dorinta de a-si salva tara si fratii Haemyung este nevoit sa se sinucida din ordinul lui Daeso ,chiar in fata tatalui sau ajuns in ultimul moment pentru a-si salva fiul.
Afland ca conducatorul si salvatorul sau a murit Muhyul devine disperat si dornic sa-l ucida pe rege crezand ca acesta a fost de acord cu sinuciderea printului mostenitor.
Nici nu ajunge sa-si planuiasca bine razbunarea ca este luat ostatic si dus in Buyeo la armata secreta a acestora,unde sunt testate diverse otravuri atat pe el cat si pe Maro.
Ajuns aici o cunoaste si pe cea care avea sa devina mama fiului sau,dar si pe regele Daeso al carui supus va fi si el la un moment dat.
Ajunge sa aibe sansa de a-l ucide pe Yuri
insa este oprit de femeia care il crescuse si afla ca de fapt Yuri este tatal sau.
Acesta a fost un alt moment socant pentru personajul printului ,insa il depaseste si se hotaraste sa devina el print mostenitor ,lucru care atrage o serie de actiuni care il vor conduce spre glorie,devenind conducatorul regatului si cel care va pune capat tinutului Buyeo cucerindu-l spre final.


Un comentariu:

  1. Confundați anul nașterii. Născut în anul 4 îen. În rest, mulțumiri!

    RăspundețiȘtergere