sâmbătă, 1 iunie 2013

prietenie,datorie si onoare..

toate acestea le intalnim in diferitele seriale coreene istorice sau moderne.
                            M-am decis sa va povestesc si voua despre aceste seriale pe care eu le indragesc.Si am decis sa formez aceasta parte in blogul meu unde sa va spun despre serialele vizionate dar si despre cultura de care eu m-am indragostit iremediabil.Visez sa ajung candva sa vizitez Seulul, capitala Coreei de sud,sa gust din mancarurile lor delicioase pe care le descopar in serialele lor si sa vizitez locurile cu importanta istorica.
Am descoperit o noua cultura in anul 2009,cand postul de televiziune TVR1 a inceput sa difuzeze aceste seriale.Acum insa,am observat ca si alte canale de televiziune difuzeaza aceste seriale,insa eu prefer sa le urmaresc online.
Nu am urmarit primul serial care a fost difuzat pe acest post,insa atat mama cat si sora mea nu ratau nici un episod.In toamna anului 2009 a inceput sa fie difuzat si cel de al doilea serial:Furtuna la palat.
S-a intamplat ca intr-o zi in care era difuzat acest serial sa ma aflu la mama acasa.Bineinteles mama devenind deja "dependenta" de aceste seriale,nu putea sa piarda vreun episod din serialul inceput cu cateva zile in urma,astfel ca a pornit televizorul asteptand incantata inceperea episodului.Mi-am propus sa stau sa vad si eu cateva secvente sa vad si eu daca este chiar atat de grozav.Au fost de ajuns 5 minute pentru a ma face sa "ma indragostesc".Mi-a placut enorm faptul ca in acel episod am vazut respect,demnitate,pretuire,bun-simt..valori pe care actorii coreeni le-au redat atat de bine si pe care din pacate le intalnim tot mai rar atat in viata de zi cu zi cat si in filme sau seriale.
Desi mi-am propus sa nu stau decat pentru cateva secvente, am ramas captivata pana la sfarsitul episodului.Nu urmaream seriale sau telenovele ,insa ajunsa acasa,am cautat serialul online pentru a-l putea urmari de la inceput,deoarece acum eram si eu invaluita in vraja acestuia.
Furtuna la palat este un serial istoric si dramatic care prezinta viata regelui Jeongjo,al 22-lea rege al dinastiei Joseon.
Tanarul print si mai apoi rege este interpretat cu maiestrie de catre actorul Lee Seo Jin
 
In primele episoade ne este redat un eveniment tragic din viata tanarului print,provocate de catre bunicul sau(regele Yeongjo pe atunci)care il inchide pe printul Sado (tatal micului print-viitor rege Jeongjo) intr-o lada de orez fara mancare si fara apa,lasandu-l sa moara de teama ca acesta sa nu cumva sa planuiasca un atentat asupra sa.O scena care pe mine m-a impresionat pana la lacrimi a fost aceea in care micul print ajunge pe ascuns la tatal sau desi regele(bunicul sau)ii interzise acest lucru.De asemenea tot in primele episoade ne este prezentata si prietenia dintre tanarul print si doi copii sarmani care aflati in palat il ajuta pe print sa se vada cu tatal sau si sunt dati afara mai apoi,ca urmare a acestui fapt.
Regele Yeongjo a fost interpretat de catre actorul Lee Soon Jae,care a transmis foarte bine durerea si sentimentul de vina al tatalui care si-a asasinat fiul.
Povestea continua mai apoi in anii de tinerete ai regelui Jeongjo,pe vremea cand acesta era  Print Mostenitor si se reintalneste cu amicii sai din copilarie:
Park Dae-su interpretat de catre Lee Jong Soo
 
cel care ii salveaza de nenumarate ori viata regelui,un om care pune prietenia mai presus de orice,devotat si curajos
si frumoasa Seong Song-Yeon interpretata de catre superba actrita Han Ji Min
cea care ii face pe cei doi amici din copilarie ajunsi acum tineri voinici si curajosi sa se indragosteasca de ea.
Dupa intalnirea cu acestia doi,serialul ne prezinta urcarea pe tron a regelui Jeongjo din anul 1776,problemele cu care se confrunta acesta pentru a infiinta o natiune prospera si incercarile sale de a imbunatati cultura prin formarea unei biblioteci ,precum si imbunatatirea politicii dinastiei sale prin recrutarea de oficiali talentati cu idei indraznete din randurile celor carora pana acum le erau interzise aceste functii din cauza statutului social.
Pe langa diversele intrigi tesute la curte,este redata si frumoasa poveste de dragoste dintre Song-Yeon si tanarul rege.
 
Mi-au placut foarte mult si costumele din acest serial,fiind deosebit de interesant brodate si divers colorate.De asemenea mi-a placut foarte mult sa vad obiceiurile lor din acele timpuri.Melodiile de la inceputul sau sfarsitul episoadelor,precum si melodiile de fundal din timpul diferitelor scene de lupta sau intalniri dintre cei doi indragostiti,m-au fascinat de asemenea.
Asadar daca va plac povestile de dragoste cu imbratisari timide si priviri pe furis,cavalerii viteji luptand in numele onoarei (ahh ce pompos suna,insa atat de frumos)precum si o lectie de viata in privinta prieteniei,una precum rar intalnim in zilele noastre,va sugerez sa vizionati acest serial.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu