duminică, 9 iunie 2013

Secretele de la palat-Regina Seondeok

 
Daca in postarea trecuta va povesteam despre un serial legat de formatorul unuia dintre cele trei regate(Goguryeo,Shilla si Baekjae) care au contribuit la formarea Coreei de astazi,astazi va voi spune despre o drama istorica in care este vorba despre cel de-al doilea regat.
Este vorba despre un serial  care cuprinde 62 de episoade desi initial erau 50.Avand in vedere cresterea audientei TV,producatorii au decis sa mai adauge 12 episoade spre deliciul telespectatorilor.Serial care cuprinde scene de razboi si lupta ,personaje carismatice,costume,peisaje si decoruri minunate si o coloana sonora deosebita.
In tot acest serial este vorba despre printesa Deokman,cea care avea sa devina regina Seondeok a regatului Shilla(632-647) dupa tatal sau devenind astfel prima femeie monarh din istoria Coreei si al 27-lea conducator al regatului.Aceasta este cunoscuta in istorie ca fiind o regina foarte inteligenta,care a stiut cum sa-si conduca regatul desi au avut loc multe rascoale si lupte cu regatul invecinat Baekjae in timpul domniei sale si care a extins legaturile regatului sau cu China.
 
Atat personajul Deokman,cat si mai apoi rolul reginei Seondeok au fost interpretate cu maiestrie de catre actrita Yo Won Lee care a castigat pe langa recunoastere si faima,numeroase premii pentru aceste doua roluri.
Povestea din acest serial incepe din timpul domniei regelui Jinheung care indrageste atat de mult o aristocrata pe nume Mishil incat ii permite sa ajunga la o asemenea putere ca poate rivaliza pentru tron cu regele.
Ko Hyun Jung este actrita care face din Mishil un personaj remarcabil care isi doreste sa ajunga regina cu multe strategii tactice
In urma unei profetii, printesa Deokman imediat dupa nastere este data in grija unei servitoare care trebuie sa o duca departe si sa o creasca fara ca Deokman sa afle vreodata ca este fata unui rege.
15 ani mai tarziu Deokman este urmarita de catre un om care doreste sa o ucida(pus de catre Mishil)iar asta o face sa devina curioasa si sa mearga in Shilla pentru a afla motivul.
Ajunsa in Shilla ea o intalneste pe sora ei geamana Cheonmyeong si pe viitorul mare general Kim Yu Shin(un general deosebit amintit in istoria Coreei).
Dupa cativa ani Deokman descopera ca ea este fiica regelui si tot atunci un nobil doreste sa o ucida.Planurile acestuia nu se implinesc, avand insa ca rezultat doar uciderea printesei Cheonmyeong.
Dupa aceste intamplari,Deokman ajutata de catre hwarangii(luptatori de elita)regatului,
Kim Yu Shin -un om loial si curajos
 
 si un tanar rebel -cel mai bun capitan hwarang,amuzant si inteligent-Bidam
 
reuseste sa fie recunoscuta de catre nobili ca printesa a regatului,pornind astfel o lupta pentru putere cu Mishil.Datorita luptei de provocari atat fizice cat si mentale dintre cele doua personaje(Seondeok si Mishil) putem intelege pe deplin zicala "ceea ce nu te omoara,te face mai puternic".
Un serial minunat din care nu lipsesc iubirile imposibile si periculoasele intrigi politice ascunse de zidurile palatului imperial al regatului Shilla.
 
 
 
 
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu